Kémiai lehelet, Kellemetlen szájszag - Ezek lehetnek az okai

Óvja egészségét természetesen

Ezzel párhuzamosan az ENSZ és a Vodafone egy kezdeményezést indítottak a világon szétszórt különböző mobilegészségügyi projektek összefogására.

gyógyszerek, amelyek eltávolítják a kalciumot a testből mi ölheti meg Ascarist

Az elképzelések szerint a mobiltechnológia világszerte hatalmas segítséget nyújthat az egészségügyi ellátásban, különösen a nagy kiterjedésű és fejlődő országokban. Az AND beágyazott chipje detektálja az egyes gázok jelenlétét, tekintettel azok jelenlétének sűrűségére is, majd ez így kapott "lenyomatot" összeveti egy adatbázissal, ahol az egyes betegségekhez tartozó összetétellel veti össze.

Az ember lehelet alapú diagnosztika eddig is ismert volt az orvostudomány előtt, hiszen számos kór szalagféreg és gyász gyógyszer annak gázösszetételét, így például a vesebaj növeli az ammóniatartalmat, de ezzel a módszerrel bizonyíték szerezhető cukorbetegségre és tüdőbajra is.

kémiai lehelet

Az AND chipje a betegségek mellett az alkoholszintet és a szájszagot is képes megállapítani. Amennyiben a szenzorok abnormalitást érzékelnek, úgy azt a felhasználóval, vagy akár orvosával is tudathatja.

Lepedékes nyelv

Az AND nyilvánvaló okokból a Nokiával egyezett meg elsőként, mely a világ legnagyobb mobilgyártója, és hatalmas befolyással bír Európában. Ezt követően a cég a japán mobilszolgáltatókhoz fordul, melyek döntő befolyással bírnak a világ egyik, ha nem legfejlettebb mobiltelekommunikációs piacán, és melyen keresztül kihatással lehet lenni az egész távol-keleti térségre is, ami a hatalmas és nagy területen szétterülő népesség, valamint az egészségügyi ellátás gyengeségei miatt az AND elsődleges célpiaca.

kémiai lehelet rossz lehelet a ciszták miatt

Az 1,15 milliárdos Indiában például mintegy millióan élnek a városokon kívül, miközben az egészségügyi kapacitások háromnegyede a városokra koncentrálódik. Mobilegészségügyi összefogás Az ENSZ, a Vodafone és a Rockefeler Foundation a barcelonai Mobile World Congress alkalmával múlt héten jelentették be, hogy létrehozzák az mHealth Alliance-et, melyben egyesíteni kívánják a világon párhuzamosan futó több tucat mobilegészségügyi projekteket, valamint kormányzati és vállalati koordinációval segíteni azok széleskörű gyakorlatba ültetését.

A kellemetlen lehelet okai

A legnagyobb probléma jelenleg az, hogy ezek a projektek elaprózódtak, és bár rengeteg tapasztalat halmozódott fel, akár működő üzleti modellekkel, ezek egymástól elszigeteltek, fogalmazott a BBC News számára Claire Thwaites, az ENSZ és a Vodafone együttműködésének vezetője.

A dél-afrikai SIMpill projekt például egy beágyazott mobilkommunikátorral ellátott gyógyszeres üvegcsét hozott létre, mely érzékeli, hogy a beteg megfelelő ütemben szedi-e a gyógyszert -- ennek hatására 22 százalékról 90 százalékra ugrott az orvosi előírásoknak megfelelők aránya, állítják az illetékesek.

kémiai lehelet imudona rossz lehelet

Egy más kezdeményezésben az állampolgárok a HIV-vel és AIDS-szel kapcsolatos felvilágosítását célozták meg Ugandában, aminek keretén belül szöveges üzenetekben tájékoztatták az embereket. Indiában az Ericsson épített ki 15 városban és 18 faluban demo HSPA-hálózatot, melyre alapozva számos közszolgáltatás jelent kémiai lehelet, köztük mobil egészségügyi ellátás is. Ennek keretén belül mobil szélessávval és notebookkal felszerelt mentőkocsik hetente kétszer látogattak el kémiai lehelet falvakba, és szükség esetén konzultálnak a városi kórházakban lévő orvosokkal, sőt, az kémiai lehelet videokapcsolaton keresztül létesíthettek kapcsolatot a pácienssel.

mennyibe kerül a férgek orvossága az opalin paraziták

További a témáról