Ezt a csemegekukoricát mindenképpen kerüld el a boltban, mert a minősége lényegesen gyengébb!

Megérkezett a csemegekukorica szezonja, és a legtöbb magyar háztartásban máris a finom főtt kukorica készül. Azonban érdemes figyelni, mert vannak olyan csöves kukoricák, amelyeket jobb, ha messziről elkerülünk.

A nyári hónapok varázslatos ízei közül az egyik legnépszerűbb kincs, amely a strandok, piacok és otthonok hangulatát egyaránt feldobja, nem más, mint a csöves csemegekukorica. Az édes, roppanós szemek nem csupán elragadóan finomak, hanem tápláló erejükkel is hozzájárulnak a nyári élményekhez. A magyar gasztronómia szívében mélyen gyökerező csemege igazi klasszikus, amely minden falatjával a nyár édességét és frissességét idézi.

A kukorica őse egy Közép-Amerikában élő növény, amelyet már több mint 7000 éve termesztettek az őslakosok. A csemegekukorica a takarmánykukorica spontán mutációjaként jött létre, és az irokéz törzsek már a 18. században termesztették, "Papoon" néven.

Európába Kolumbusz Kristóf hozta be 1493-ban, de a termesztés csak később, a 17-18. században terjedt el. Hazánkban a kukorica "törökbúza" néven is ismert, utalva arra, hogy a mai Törökország területéről érkezett. A csemegekukorica édes ízét egy recesszív gén okozza, amely alacsonyabb keményítőtartalommal és magasabb cukortartalommal jár.

Magyarország Európa egyik legnagyobb csemegekukorica-termelője, és világszinten is az élvonalban van.

Related posts