Idén a Gourmet Fesztivál egy különleges négy napos programsorozattal várja a látogatókat, ahol a kedvencek mellett izgalmas újdonságokkal is találkozhatunk.

A megszokott időben és helyszínen, május utolsó hétvégéjén a Millenárison kerül megrendezésre az ország legfinomabb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, amely közkívánatra három helyett újra négy napon át, május 22-25. között várja a gasztronómia szerelmeseit.
A rendezvény vezérmotívuma idén a "kedvencek" lesz, így az ország legjobb szakemberei ezúttal kedvenc alapanyagaikat, termelőiket, ételeiket és ezzel együtt saját személyes történeteiket hozzák majd magukkal. A helyszínen kiállító több mint hetven étterem, cukrászda és egyéb kulináris vállalkozás által kínált egyedülálló fesztiválmenüben mindenki megtalálhatja majd saját kedvenceit, legyen az hazai klasszikus, trendi nemzetközi fogás vagy újhullámos desszert. Marad a tavaly debütált pénztárcabarát kategória, így a legtöbb kiállító 2.500 forint alatt is kínál kóstolnivalókat. A Gourmet itallapjáról idén sem hiányoznak majd a legjobb hazai és külföldi pezsgők, borok, koktélok, sörök és pálinkák, egyúttal tovább nő az alkoholmentes italok kínálata is.
"A 'kedvencek' téma népszerűsítésében három nagykövet áll mellettünk, hogy támogassanak minket ebben a kezdeményezésben."
„A fesztivál főszervezőjeként Nemes Richárd emelte ki, hogy a rendezvényen különösen izgalmas programok várják a látogatókat. Farkas Fruzsina, más néven a Green Sommelier, a fermentált üdítők világában úttörő szerepet játszik, és az alkoholmentes italok terjedését itthon is elősegíti. Kombuchája igazi különlegesség, amit mindenképpen érdemes megkóstolni. Szabadfi Szabolcs, akit sokan csak Szabinak hívnak, a Pék néven ismert pékségével hozzájárult ahhoz, hogy a hagyományos kovásszal készült pékáruk egyre szélesebb közönséget vonzanak. Az évek során a fesztiválon már klasszikusnak számító, kiváló minőségű pizzáival várja a látogatókat. Tóth Szilárd, a SALT séfje, aki az ország egyik legelismertebb éttermét vezeti, szintén jelen lesz, és bemutatja, hogyan lehet a helyi, organikus alapanyagokból kihozni a legjobbat. Az idei Gourmet fesztiválon külön figyelmet fordít az érlelt mangalica húsokra is, amivel tovább gazdagítja a hazai kortárs gasztronómiai palettát.”
A Gourmet nagykövetei számunkra mindig példaképek is egyben, akik olyan értékeket képviselnek, amelyek elérésére a Gourmet is törekszik, legyen szó fenntarthatóságról, egészségtudatosságról, minőségi alapanyagokról, tiszta élelmiszerekről. Talán nem túlzás azt állítani, hogy ezek messze túlmutatnak a gasztronómián, hiszen fontos kulturális és társadalmi ügynek is tekinthetőek
- fűzte hozzá Nemes.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál nem csupán egy véget nem érő szabadtéri sétáló kóstoló, hanem egy igazi élménybomba is! A Gourmet Akadémia keretein belül minden érdeklődőt ingyenes programokkal és ínycsiklandó kóstolókkal várnak. Idén különleges eseménynek ígérkezik, hiszen három Michelin-csillagos séf is fellép, így a gasztronómák igazi ínycsiklandó csemegékkel készülnek. Vasárnap a legkisebbeké a főszerep, akik izgalmas workshopok és meglepetések révén merülhetnek el a főzés és a kreatív étkezés világában. Ráadásul a vasárnapi családi nap keretein belül a 18 év alattiak számára a belépés ingyenes, így mindenki számára adott a lehetőség, hogy együtt élvezze a gasztronómiai kalandokat!
A jegyárak idén nem emelkedtek a tavalyi szinthez képest. Az elővételes napijegy ára 6.500 Ft, míg a három helyett idén négy napos bérlet 12.900 Ft-ba kerül. További részletekért és a jegyvásárláshoz látogass el a gourmetfesztival.hu weboldalra!
A Gourmet Fesztivál minden évben újra és újra bizonyítja, hogy a gasztronómia nem csupán az ízek világáról szól, hanem a közösség összetartó erejéről, az innováció szellemiségéről és a hagyományok tiszteletéről is. Az MBH Bank számára ezek az értékek különösen fontosak, ezért örömmel állunk a rendezvény mögött már harmadik éve. Hiszünk abban, hogy a 'kedvencek' megosztása összeköt minket, legyen szó ízletes falatokról, izgalmas történetekről vagy felejthetetlen élményekről. Reméljük, hogy idén is sok emlékezetes pillanattal gazdagodunk, és új kedvencek születnek, amelyekből minden látogató egy kis inspirációt vihet haza - nemcsak az étkezőasztalára, hanem a mindennapjaiba is.
„Ezért fontos, hogy a kommunikációnk mindig tükrözze értékeinket és céljainkat” – emelte ki Kutas István, az MBH Bank ügyvezető igazgatója a kommunikációs stratégiáról.