Gyász: Elvesztettük a magyar édességek koronázatlan királyát.

Mennyei puhaság és fűszeres fahéj! Fedezd fel a legízletesebb almás süti receptet, amely garantáltan elvarázsolja a családot!

Francesco Rivella, a Nutella megalkotója, 97 éves korában távozott az élők sorából. A vegyész, aki a Ferrero vállalatnál tevékenykedett, meghatározó szerepet játszott abban, hogy a világszerte imádott mogyorókrém megjelenhessen a piacon. Sokan a Nutella atyjának tartják, hiszen munkássága örökre megváltoztatta az édességek világát.

Rivella 1952-ben lépett be a Ferreró világába, miután sikeresen befejezte tanulmányait a Torinói Egyetemen. A feladatkörébe tartozott az alapanyagok alapos kutatása és új termékek innovatív fejlesztése. Kollégáival közösen évek hosszú során dolgoztak azon, hogy elérjék a páratlan ízélményt, folyamatosan finomítva és tesztelve a különféle összetevőket.

Karrierje során Rivella a vállalat egyik kulcsfontosságú vezetőjévé emelkedett, és Michele Ferrero közvetlen munkatársaként tevékenykedett. Gigi Padovani újságíró Mondo Nutella című könyvében részletesen bemutatja, hogyan járta be Rivella és Ferrero a világot, hogy felfedezzék a különböző édességek gazdag palettáját. Céljuk nem a másolás volt, hanem az, hogy új és még tökéletesebb ízeket teremtsenek, gazdagítva ezzel a desszertkultúrát.

Nyugdíjazását követően Rivella az olasz Albában talált otthonra, ahol a gyümölcstermesztés szenvedélyének szentelte napjait. Halála nem csupán egy élet vége, hanem egy fejezet lezárása a Ferrero történetében. Munkássága azonban tovább él a Nutella rajongóinak milliárdjaiban világszerte, akiknek életét édes pillanatokkal gazdagította.

Related posts