Íme néhány tipp, hogy hogyan válaszd ki a legédesebb és legfinomabb sárgadinnyét: 1. **Nézd meg a színét**: A zamatos sárgadinnyének élénk sárga színűnek kell lennie, esetleg egy kis zöld árnyalattal. A szín egy jó jel, hogy érett és ízletes gyümölcsről

Ha a legédesebb és legzamatosabb sárgadinnyét keresed, a közvélekedéssel ellentétben ne csak az orrodra bízd a választást!
Sokan azt hiszik, hogy a sárgadinnye vásárlásakor a gyümölcs illata a legmegbízhatóbb indikátor az érettségéről és ízéről. Steven Fruit, egy botanikával foglalkozó francia influencer, azonban egy nemrégiben készült Instagram-videójában arra hívja fel a figyelmet, hogy érdemesebb a szaglás helyett a látásra és a tapintásra támaszkodni. Így elkerülhetjük, hogy csalódottan távozzunk a boltba, hiszen a megfelelő érettség és zamatos íz titka sokkal inkább a gyümölcs küllemében és állagában rejlik.
Azt tanácsolja, hogy először az ujjunkkal finoman nyomjuk meg a sárgadinnye alján található, úgynevezett földfoltot. "Ha látod, hogy az ujjad kissé belemélyed, biztos lehetsz benne, hogy tökéletesen érett dinnyével van dolgod" - mondta a szakértő.
A helyes döntés meghozatala érdekében elengedhetetlen, hogy alaposan megvizsgáljuk a sárgadinnyét. Az elsődleges jel, amire figyelni érdemes, a kocsány, vagyis a szár. „Amikor a sárgadinnye még éretlen, a kocsány szép, erős és friss kinézetű” – magyarázza Steven. „Ahogy a dinnye megérik, a merev rostok elgyengülnek, ennek következtében a kocsány meggörbül, majd kiszárad. Ezt követően repedések jelennek meg rajta, mivel ez a dinnye legérzékenyebb része. Ez az érettség biztos jele.” Tehát a kocsánynak görbének, száraznak és repedtnek kell lennie ahhoz, hogy biztosak lehessünk a dinnye érettségében.
Egy másik jel, ami a dinnye érését mutatja, az a gyümölcs bordáinak színe. Ahogy a dinnye fejlődik, ezek a bordák fokozatosan világosabbá válnak. Steven megjegyezte: "Minél sötétebbek a bordák, annál éretlenebb a gyümölcs."