Trichomonas fertőző, Az ember egyik leggyakoribb parazitás fertőzése. Elsősorban szexuális úton terjed.

A trichomoniázis tünetei, veszélyei és kezelése

féregektől immortelle férgek és nyál

A Trichomonas-fertőzés okai A fertőzést a Trichomonas vaginalis nevű egysejtű parazita okozza, amely kizárólag a gazdaszervezet húgy-ivarrendszerében életképes. A betegség kockázati tényezői közé tartoznak a rossz szociális körülmények és a női nem. A Trichomonas-fertőzés tünetei, lefolyása A betegség legszembetűnőbb tünete a bűzös, habos, zöldes színű hüvelyi folyás.

ha a testben van egy szarvasmarha-galandféreg

A szeméremtest és a hüvely érzékenysége, valamint a húgycső, a hüvely és a méhnyak gyulladása jellemzi. Férfiakban csak a húgycső gyulladását okozza.

Mi a trichomoniázis?

Terhes nőknél burokrepedést és ezáltal koraszülést okozhat. Felmerült a betegség összefüggése a meddőséggel és a méhnyakrákkal is.

növényi parazitaellenes készítmények

A Trichomonas-fertőzés diagnózisa Legegyszerűbb módja a trichomonas parazita mikroszkópos kimutatása a hüvely vagy a húgycső váladékából.

Hátránya, hogy nagyban függ a csíraszámtól, a mintavétel módjától és idejétől a paraziták gyorsan feloldódnak. Trichomonas fertőző trichomonas tenyészthető is, amely módszer lassabb, de biztosabb eredményt ad.

a májpelyhes fejlődési szakaszai helminthiasis kezelési tabletták

A közeljövőben várható a molekulárbiológiai kimutatási módszerek széleskörű elterjedése a trichomonas fertőzés diagnosztikájában is. A Trichomonas-fertőzés terápiája Egy hétig napi 2x mg metronidazol, vagy egy dózisban 2 g metronidazol, szájon át.

Trichomonas fertőző

Minden esetben szükséges a szexuális partnerek kivizsgálására és kezelésére is.

További a témáról