Parazita vakcina

parazita vakcina

Főoldal » Betegségek » Fertőző betegségek » Parazitafertőzések » Malária védőoltás Októbertől engedélyezhetik az illetékes nemzetközi szervek a világ első malária elleni oltóanyagának széles körű parazita vakcina Afrikában.

férgek kyzyl lehet

A klinikai tesztek utolsó fázisa bebizonyította, hogy a vakcina négy évre részleges védelmet nyújt gyermekeknek. A kutatásokat anyagilag támogatta a Bill és Melinda Gates Alapítvány.

Ez lesz az első engedélyezett emberi oltóanyag a parazita okozta betegség ellen, és több millió embert menthet meg a maláriától.

A szúnyogok által terjesztett betegség főleg az alacsony jövedelmű országokban szedi áldozatait, különösen sok afrikai kisgyerek hal meg maláriában. A The Lancet című orvostudományi folyóiratban közzétett tanulmányukban ismertették a GSK kutatói az utolsó fázis eredményeit, ezek szerint a vakcina négy évre nyújt védelmet gyermekeknek, noha csökkenő arányban, és a védelem szintje erősebb volt, ha emlékeztető viviparous helmintusok kaptak.

vesz egy parazita gyógyszert

A vizsgálatban hét afrikai országban 15 csecsemőt és kisgyermeket részesítettek védőoltásban négy év alatt. Átlagosan malária megbetegedést előzött meg minden ezer gyermek beoltása, és ha emlékeztető oltást kaptak, megbetegedést lehetett megelőzni.

parazita vakcina

Egy gyermek többször is fertőződhet. Csecsemők esetében ezer gyermek beoltása átlagosan megbetegedést előzött meg, és ha követő oltást kaptak, akkor megbetegedést.

parazita vakcina gyógyszerek férgekhez fórum

További a témáról