Parazita energia. Paraziták, a veszélyes „potyautasok”

parazita energia

Emiatt nem tudjuk közvetlenül ellenőrizni, hogy a szócikkben szereplő állítások helytállóak-e.

parazita energia

Segíts megbízható forrásokat találni az állításokhoz! Lásd még: A Wikipédia nem az első közlés helye.

Heterotróf az az organizmusamely szerves anyagokat használ a túléléséhez szükséges kémiai energia biztosításához. A heterotrófokat konzumenseknek is nevezik a táplálékláncban, mert autotrófokat vagy más heterotrófokat fogyasztanak el hogy szerves szénforráshoz jussanak. Minden állat heterotróf a legtöbb gombával és sok baktériummal egyetemben.

férgek jelenhetnek meg a tekercsekből

Néhány állat, például a korall szimbiotikus kapcsolatot építenek ki autotrófokkal és így jutnak hozzá a szerves szénhez. Vannak olyan parazita növények is, melyek részben vagy teljesen heterotróffá váltak.

A legolcsóbb parazita gyógyszer

Léteznek húsevő növények, melyek állatokat fogyasztanak ezzel pótolva a nitrogénhiányt, ezek azonban autotrófok. Ahhoz, hogy egy fajt heterotrófnak nevezzünk a szenet szerves molekulákból kell nyernie.

Legtöbben azt tudják róluk, hogy akár súlyos betegséget is okozhatnak. De vajon ismerik őket pontosan? Megpróbálom röviden összefoglalni a legfontosabb tudnivalókat róluk.

Ha a nitrogént szerves forrásból nyeri, de az energiát nem, autorófnak minősül. Ha egy faj szerves forrásból nyeri a szenet akkor két altípus egyikébe tartozik: fotoheterotróf — Az energiát fényből nyeri, de a szénforrása szerves anyag kemoheterotróf — Parazita energia energiát szerves vagy szervetlen molekulák fogyasztásából nyeri és organikus forrásból szerzi a szenet.

Celldömölk: Pauz—Westermann Könyvkiadó Kft.

parazita energia

ISBN   96 7 Ez a biológiai tárgyú lap egyelőre csonk erősen hiányos. Segíts te is, hogy igazi szócikk lehessen belőle!

Superman vs parazita Válasz 1: Mivel még nem adott meg referenciapontokat, kényszerülnék arra, hogy Occam Superhuman borotváját használja azért, hogy meghatározza, mi történt itt. Érdemes lehet bizonyos távolságot tenni közted és a Parasite között A legegyszerűbb emberfeletti válasz valószínűleg a legjobb: A Parasite hosszabb időt vesz igénybe, hogy energiát nyerjen a Superman-ból, mint a vaku, mert a Superman hihetetlen energiatranszformátor és tárolórendszer. A Superman energiát nyer a környezetből és tárolja a testében. Azt pletykálják, hogy másodpercenként annyi energiát nyer, amennyire három teljes méretű atomreaktor képes elbocsátani.

További a témáról